pointecc

za HLGJa sam kreirao LUT koji transformira boje iz BT.2020 prostora boja kao što ga koriste mnoge kamere u HLG-modusu (Panasonic GH5, Sony, itd.) u REC.709 prostor boja za editiranje u SDR. To je tehnički LUT koji vrši preciznu translaciju boja iz jednog prostora boja u drugi a pritom ne mijenja druge osobine kao što su gamma i kontrast. To znači da su boje „korigirane“ a inače snimke ostaju nedirnute. Na taj način ovaj LUT predstavlja savršenu početnu točku za gradiranje HLG-snimke u Rec709.


Konverzija  
Prostora boja  
LUT
HLG u Rec709
cc-LUT primijenjen
HLG u Rec709
cc-LUT primijenjen
Downloadiraj primjer snimke u visokoj resoluciji
Ako tražite preciznu konverziju boja iz HLGa u Rec709, olako apliciranu pomoću LUT u .cube format, molim Vas da uplatite navedeni iznos pa će Vam cc-LUT biti poslan preko e-maila.
Puno hvala!Obrnut LUT:  Rec.709 > BT.2020

Obrnut LUT konvertira gamut u obratnom smjeru iz Rec.709 u BT.2020/Rec.2100 prostor boja. Ako želite taj LUT, molim Vas da izaberete „obrnut“ u drop-down-meniju.Pri snimanju HLG, koji je namijenjen za Rec.709, preporučujem da se Zebra stavlja na 90% i expose to the right (ETTR).

Za zahtjeve i želje ili ako trebate LUT za konverziju među drugim prostorima boja kontaktirajte me preko truecolorluts@gmail.com
HLG u Rec709
cc-LUT primijenjen
English | Español | Français | Deutsch | 中文
zip
pointecc cc-LUT

Legal Notice & Privacy